الگوی کانال قیمت یک الگوی نموداری قدرتمند است که اغلب نادیده گرفته میشود. این الگو چندین شکل تحلیل تکنیکال را با هم ترکیب میکند تا به معاملهگران نقاط احتمالی برای باز و بسته کردن پوزیشنها را نشان دهد و همچنین میتوان از آن برای کنترل ریسک نیز استفاده کرد. اولین گام، یادگیری نحوه شناسایی الگوی کانال قیمت است. گامهای بعدی عبارتند از: تعیین محل و زمان گرفتن پوزیشن، محل قرار دادن سفارشات حد ضرر و محل قرار دادن حد سود.
در زمینه تحلیل تکنیکال، یک الگوی کانال قیمت زمانی رخ میدهد که قیمت یک دارایی بین دو خط روند موازی حرکت کند. خط روند بالایی، سقفهای قیمت را به هم وصل میکند، در حالی که خط روند پایینی، کفهای قیمت را به هم متصل میکند. کانال میتواند بر روی نمودار به سمت بالا یا پایین شیب داشته باشد یا اصلا شیب نداشته باشد و ساید باشد. اگر قیمت از کانال معاملاتی به سمت بالا خارج شود، این حرکت میتواند نشاندهنده افزایش بیشتر قیمت باشد.
از طرف دیگر، اگر قیمت از کف الگوی کانال قیمت به زیر آن بشکند، این کاهش نشان میدهد که فروشهای بیشتری در راه است. تکنیک کانال معاملاتی معمولا بر روی سهامی که تلاطم قیمتی شدیدی ندارند بهتر جواب میدهد، که میتواند در تعیین میزان سود احتمالی حاصل از یک معامله مهم باشد. به عنوان مثال، اگر نوسان قیمت کم باشد، الگو کانال قیمت خیلی بزرگ نخواهد بود، که به معنای پتانسیل سود کمتر است.
کانالهای بزرگتر معمولاً با تلاطم بیشتر همراه هستند، به این معنی که پتانسیل سود بالاتر است. یک الگوی کانال قیمت حداقل از چهار نقطه تماس تشکیل شده است زیرا حداقل به دو نقطه در کف نیاز داریم تا یکدیگر را به هم وصل کنیم و حداقل به دو نقطه سقف نیاز داریم تا آنها را به هم وصل کنیم. به طور کلی، سه نوع کانال وجود دارد: صعودی، نزولی و افقی (ساید). کانالها گاهی اوقات میتوانند نقاط خرید و فروش ارائه دهند و قوانین مختلفی برای باز کردن پوزیشنهای خرید و فروش وجود دارد: در طول یک کانال صعودی، نزدیک به کف کانال خرید بگیرید و نزدیک به سقف کانال پوزیشن را ببندید.
مراقب فروش گرفتن باشید زیرا روند افزایشی است. در طول یک کانال نزولی، در نزدیکی سقف کانال فروش بگیرید و نزدیک به کف کانال پوزیشن را ببندید. مراقب خرید گرفتن در یک کانال نزولی باشید زیرا روند کاهشی است. دو استثنا برای این قوانین وجود دارد: شکست کانال و الگوهای کندل استیک. از سایر شکلهای تحلیل تکنیکال گاها برای افزایش دقت سیگنالهای صادر شده از کانال و تأیید قدرت کلی روند استفاده میشود.
برخی از ابزارهای دیگر برای استفاده در معاملات کانال عبارتند از: اندیکاتور MACD، اندیکاتور استوکستیک و حجم. عدد اندیکاتور MACD اغلب در طول کانالهای افقی نزدیک به صفر خواهد بود. تقاطع خطوط در اندیکاتور استوکستیک نیز میتواند فرصت خرید یا فروش را نشان دهد. حجم معاملات اغلب در کانالها کمتر است، به خصوص در وسط کانال. شکستها اغلب با حجم زیاد همراه هستند. کانالها میتوانند قابلیتهای مدیریت سرمایه را در قالب سطوح حد ضرر و حد سود ارائه دهند.
اگر در کف کانال خرید گرفتهاید، حد سود و نقطه خروج خود را در سقف کانال بگذارید، اما یک سفارش حد ضرر را نیز کمی پایینتر از کف کانال بگذارید. اگر در سقف کانال پوزیشن فروش گرفتهاید، حد سود و نقطه خروج خود را در کف کانال بگذارید. همچنین، یک سفارش حد ضرر نیز کمی بالاتر از سقف کانال تنظیم کنید. کانالها توانایی تعیین احتمال موفقیت یک معامله را نیز دارند. این کار از طریق فرایندی به نام پروسه تأیید انجام میشود. تأییدها نشاندهنده تعداد دفعاتی است که قیمت در برخورد با سقف یا در برخورد با کف کانال برگشته است.
سطوح تأیید مهم عبارتند از: 1-2: کانال ضعیف (غیرقابل معامله)، 3-4: کانال کافی (قابل معامله)، 5-6: کانال قوی (قابل اعتماد)، 6+: کانال بسیار قوی (بسیار معتبر). مدت زمانی که یک معامله نیاز دارد تا از نقطه خرید به نقطه فروش برسد را نیز میتوان با استفاده از کانالها محاسبه کرد. این برآورد مبتنی بر این فرض است که نوسانات قیمت از نظر زمان و قیمت تقریبا برابر است. کانالهای معاملاتی بسته به تایم فریم انتخاب شده میتوانند متفاوت باشند. در طول یک کانال نزولی، در نزدیکی سقف کانال فروش بگیرید و نزدیک به کف کانال پوزیشن را ببندید.
مراقب خرید گرفتن در یک کانال نزولی باشید زیرا روند کاهشی است. از سایر شکلهای تحلیل تکنیکال گاها برای افزایش دقت سیگنالهای صادر شده از کانال و تأیید قدرت کلی روند استفاده میشود. برخی از ابزارهای دیگر برای استفاده در معاملات کانال عبارتند از: عدد اندیکاتور MACD اغلب در طول کانالهای افقی نزدیک به صفر خواهد بود. اگر قیمت در کف کانال بود و خط MACD دارد از روی خط سیگنال عبور می کند چنین شرایطی نیز می تواند بالقوه فرصتی برای خرید گرفتن باشد و اگر خط مکدی خط سیگنال را قطع کرد و قیمت نزدیک سقف کانال بود می تواند فرصتی بالقوه برای فروش گرفتن باشد.
تقاطع خطوط در اندیکاتور استوکستیک نیز زمانی که قیمت در کف کانال است ممکن است یک فرصت خرید و زمانی که قیمت در سقف کانال است یک فرصت فروش را نشان دهد. حجم نیز می تواند در کانالهای معاملاتی به ما کمک کند. حجم معاملات اغلب در کانالها کمتر است، به خصوص در وسط کانال. شکستها اغلب با حجم زیاد همراه هستند. اگر حجم در هنگام شکست کانال بالا نرود، احتمال بیشتری وجود دارد که کانال همچنان ادامه یابد.
کانالها میتوانند قابلیتهای مدیریت سرمایه را در قالب سطوح حد ضرر و حد سود ارائه دهند. در زیر قوانین پایه برای تعیین این نقاط وجود دارد: اگر در کف کانال خرید گرفتهاید، حد سود و نقطه خروج خود را در سقف کانال بگذارید، اما یک سفارش حد ضرر را نیز کمی پایینتر از کف کانال بگذارید، تا برای نوسانات در حد معمول فضا بگذارید.
در زمینه تحلیل تکنیکال، یک الگو کانال قیمت زمانی رخ میدهد که قیمت یک دارایی بین دو خط روند موازی حرکت کند. خط روند بالایی، سقفهای قیمت را به هم وصل میکند، در حالی که خط روند پایینی، کفهای قیمت را به هم متصل میکند. کانال میتواند بر روی نمودار به سمت بالا یا پایین شیب داشته باشد یا اصلا شیب نداشته باشد و ساید باشد.
اگر قیمت از کانال معاملاتی به سمت بالا خارج شود، این حرکت میتواند نشاندهنده افزایش بیشتر قیمت باشد. به عنوان مثال، نمودار زیر یک کانال و شکست آن را نشان میدهد. از طرف دیگر، اگر قیمت از کف الگوی کانال قیمت به زیر آن بشکند، این کاهش نشان میدهد که فروشهای بیشتری در راه است.
تکنیک کانال معاملاتی معمولا بر روی سهامی که تلاطم قیمتی شدیدی ندارند بهتر جواب میدهد، که میتواند در تعیین میزان سود احتمالی حاصل از یک معامله مهم باشد. به عنوان مثال، اگر نوسان قیمت کم باشد، الگو کانال قیمت خیلی بزرگ نخواهد بود، که به معنای پتانسیل سود کمتر است. کانالهای بزرگتر معمولاً با تلاطم بیشتر همراه هستند، به این معنی که پتانسیل سود بالاتر است.
یک الگو کانال قیمت حداقل از چهار نقطه تماس تشکیل شده است زیرا حداقل به دو نقطه در کف نیاز داریم تا یکدیگر را به هم وصل کنیم و حداقل به دو نقطه سقف نیاز داریم تا آنها را به هم وصل کنیم. به طور کلی، سه نوع کانال وجود دارد: صعودی، نزولی و افقی (ساید).
- کانال های معاملاتی را می توان بر روی نمودار ترسیم کرد تا اینگونه بتوانیم روند های صعودی و نزولی در یک سهام، کالا، صندوق های ETF یا جفت ارزهای فارکسی را ببینیم.
- معامله گران همچنین از الگو کانال قیمت برای شناسایی نقاط مستعد خرید و فروش و نیز تعیین نقاط حد سود و نقاط حد ضرر استفاده می کنند.
- کانال های صعودی در طول روند های صعودی به سمت بالا و کانال های نزولی در طول روند های نزولی به سمت پایین شیب دارند.
- سایر اندیکاتور های تکنیکال، مانند اندیکاتور حجم، می توانند کیفیت سیگنال های تولید شده از سمت الگو کانال قیمت را ارتقا دهند.
- مدت زمانی که کانال ادامه داشته است به تعیین قدرت روند کمک می کند.
خصوصیات الگو کانال قیمت
کانالها گاهی اوقات میتوانند نقاط خرید و فروش ارائه دهند و قوانین مختلفی برای باز کردن پوزیشنهای خرید و فروش وجود دارد: در طول یک کانال صعودی، نزدیک به کف کانال خرید بگیرید و نزدیک به سقف کانال پوزیشن را ببندید. مراقب فروش گرفتن باشید زیرا روند افزایشی است. در طول یک کانال نزولی، در نزدیکی سقف کانال فروش بگیرید و نزدیک به کف کانال پوزیشن را ببندید. مراقب خرید گرفتن در یک کانال نزولی باشید زیرا روند کاهشی است. دو استثنا برای این قوانین وجود دارد: شکست کانال و الگوهای کندل استیک.
از سایر شکلهای تحلیل تکنیکال گاها برای افزایش دقت سیگنالهای صادر شده از کانال و تأیید قدرت کلی روند استفاده میشود. برخی از ابزارهای دیگر برای استفاده در معاملات کانال عبارتند از: اندیکاتور MACD، اندیکاتور استوکستیک و حجم. عدد اندیکاتور MACD اغلب در طول کانالهای افقی نزدیک به صفر خواهد بود. تقاطع خطوط در اندیکاتور استوکستیک نیز میتواند فرصت خرید یا فروش را نشان دهد. حجم معاملات اغلب در کانالها کمتر است، به خصوص در وسط کانال. شکستها اغلب با حجم زیاد همراه هستند.
انواع الگو کانال قیمت
کانالها میتوانند قابلیتهای مدیریت سرمایه را در قالب سطوح حد ضرر و حد سود ارائه دهند. اگر در کف کانال خرید گرفتهاید، حد سود و نقطه خروج خود را در سقف کانال بگذارید، اما یک سفارش حد ضرر را نیز کمی پایینتر از کف کانال بگذارید. اگر در سقف کانال پوزیشن فروش گرفتهاید، حد سود و نقطه خروج خود را در کف کانال بگذارید. همچنین، یک سفارش حد ضرر نیز کمی بالاتر از سقف کانال تنظیم کنید.
- کانال هایی که به سمت بالا زاویه دارند وکانال های صعودی نامیده می شوند.
- کانال هایی که به سمت پایین زاویه دارند که کانال های نزولی هستند. کانالهای صعودی و نزولی را کانالهای روند نیز مینامند، زیرا قیمت علنا در یک جهت حرکت میکند.
- کانال هایی که در آنها خطوط روند افقی هستند، کانال افقی، رنج معاملاتی یا مستطیل نامیده می شوند.
پوزیشن خرید یا پوزیشن فروش در الگو کانال قیمت
کانالها توانایی تعیین احتمال موفقیت یک معامله را نیز دارند. این کار از طریق فرایندی به نام پروسه تأیید انجام میشود. تأییدها نشاندهنده تعداد دفعاتی است که قیمت در برخورد با سقف یا در برخورد با کف کانال برگشته است. سطوح تأیید مهم عبارتند از: 1-2: کانال ضعیف (غیرقابل معامله)، 3-4: کانال کافی (قابل معامله)، 5-6: کانال قوی (قابل اعتماد)، 6+: کانال بسیار قوی (بسیار معتبر).
- هنگامی که قیمت به سقف کانال رسید، پوزیشن خرید موجود خود را بفروشید و/یا یک پوزیشن فروش بگیرید.
- وقتی قیمت در وسط کانال است، اگر معامله باز ندارید کاری انجام ندهید یا پوزیشن های فعلی خود را نگه دارید.
- وقتی قیمت به کف کانال رسید، پوزیشن فروش موجود خود را ببندید و/یا پوزیشن خرید بگیرید.
- اگر قیمت سقف یا کف کانال را شکست، کانال، دیگر اعتبار خود را از دست داده است. تا زمانی که کانال جدیدی شکل نگرفته است، دیگر پوزیشنی نگیرید.
- اگر قیمت برای یک بازه زمانی ممتد بین کانال ها هدایت شود، ممکن است یک کانال باریک تر تشکیل شود. در چنین شرایطی، نزدیک نقاط انتهایی کانال باریک تر می توانید پوزیشن بگیرید.
مدت زمانی که یک معامله نیاز دارد تا از نقطه خرید به نقطه فروش برسد را نیز میتوان با استفاده از کانالها محاسبه کرد. این برآورد مبتنی بر این فرض است که نوسانات قیمت از نظر زمان و قیمت تقریبا برابر است. کانالهای معاملاتی بسته به تایم فریم انتخاب شده میتوانند متفاوت باشند.
در طول یک کانال نزولی، در نزدیکی سقف کانال فروش بگیرید و نزدیک به کف کانال پوزیشن را ببندید. مراقب خرید گرفتن در یک کانال نزولی باشید زیرا روند کاهشی است.
از سایر شکل های تحلیل تکنیکال گاها برای افزایش دقت سیگنال های صادر شده از کانال و تأیید قدرت کلی روند استفاده می شود. برخی از ابزارهای دیگر برای استفاده در معاملات کانال عبارتند از:
عدد اندیکاتور MACD اغلب در طول کانال های افقی نزدیک به صفر خواهد بود. اگر قیمت در کف کانال بود و خط MACD دارد از روی خط سیگنال عبور می کند چنین شرایطی نیز می تواند بالقوه فرصتی برای خرید گرفتن باشد و اگر خط مکدی خط سیگنال را قطع کرد و قیمت نزدیک سقف کانال بود می تواند فرصتی بلقوه برای فروش گرفتن باشد.
تقاطع خطوط در اندیکاتور استوکستیک نیز زمانی که قیمت در کف کانال است ممکن است یک فرصت خرید و زمانی که قیمت در سقف کانال است یک فرصت فروش را نشان دهد.
حجم نیز می تواند در کانال های معاملاتی به ما کمک کند. حجم معاملات اغلب در کانال ها کمتر است، به خصوص در وسط کانال. شکست ها اغلب با حجم زیاد همراه هستند. اگر حجم در هنگام شکست کانال بالا نرود، احتمال بیشتری وجود دارد که کانال همچنان ادامه یابد.
تعیین سطوح حد ضرر و حد سود
کانال ها میتوانند قابلیت های مدیریت سرمایه را در قالب سطوح حد ضرر و حد سود ارائه دهند. در زیر قوانین پایه برای تعیین این نقاط وجود دارد:
اگر در کف کانال خرید گرفته اید، حد سود و نقطه خروج خود را در سقف کانال بگذراید، اما یک سفارش حد ضرر را نیز کمی پایین تر از کف کانال بگذارید، تا برای نوسانات در حد معمول فضا بگذارید.
اگر در سقف کانال پوزیشن فروش گرفتهاید، حد سود و نقطه خروج خود را در کف کانال بگذارید. همچنین، یک سفارش حد ضرر نیز کمی بالاتر از سقف کانال تنظیم کنید تا فضایی برای نوسانات معمول گذاشته باشید. در زیر یک کانال نزولی در سهام BCE Inc. (BCE) به همراه نقاط حد ضرر و نقاط خروج احتمالی نشان داده شده است. کانالها توانایی تعیین احتمال موفقیت یک معامله را نیز دارند. این کار از طریق فرایندی به نام پروسه تایید انجام میشود. تأییدها نشاندهنده تعداد دفعاتی است که قیمت در برخورد با سقف یا کف کانال برگشته است.
سطوح تأیید مهم که باید به خاطر سپرد عبارتند از: ۱-۲: کانال ضعیف (غیرقابل معامله)، ۳-۴: کانال کافی (قابل معامله)، ۵-۶: کانال قوی (قابل اعتماد)، ۶+: کانال بسیار قوی (بسیار معتبر). مدت زمانی که یک معامله نیاز دارد تا از نقطه خرید به نقطه فروش برسد را نیز میتوان با استفاده از کانالها محاسبه کرد. این کار با ثبت مدت زمانی که برای انجام معاملات در گذشته صرف شده و سپس میانگینگیری آن انجام میشود.
این برآورد یا پیشبینی مبتنی بر این فرض است که نوسانات قیمت از نظر زمان و قیمت تقریباً برابر است. با این حال، این فقط یک تخمین است و ممکن است همیشه دقیق نباشد. نکته مهم: کانالهای معاملاتی بسته به تایم فریم انتخاب شده میتوانند متفاوت باشند. برای مثال، یک کانال در نمودار هفتگی ممکن است در نمودار روزانه کانال قابل مشاهدهای نباشد. هنگامی که قیمت بین خطوط روند حرکت میکند، کانالها راهی برای خرید و فروش نشان میدهند.
با «چارچوببندی» نوسان قیمت با دو خط موازی، سیگنالهای خرید و فروش، و سطوح حد ضرر و حد سود را میتوان تخمین زد. مدت زمانی که کانال دوام داشته است به تعیین قدرت الگوی کانال قیمت کمک میکند. مدت زمانی که معمولاً طول میکشد که یک قیمت از سقف به کف (یا از کف به سقف) برسد، تخمینی از مدت زمان احتمالی معامله را ارائه میدهد. منبع این مقاله: اینوست پدیا
اعتبار معاملات کانال
کانال ها توانایی تعیین احتمال موفقیت یک معامله را نیز دارند. این کار از طریق فرایندی به نام پروسه تایید انجام می شود. تأیید ها نشان دهنده تعداد دفعاتی است که قیمت در برخورد با سقف یا در برخورد با کف کانال برگشته است. سطوح تأیید مهم که باید آنها به خاطر سپرد عبارتند از:
1-2: کانال ضعیف (غیرقابل معامله)
3-4: کانال کافی (قابل معامله)
5-6: کانال قوی (قابل اعتماد)
6+: کانال بسیار قوی (بسیار معتبر)
پیش بینی طول مدت معامله
مدت زمانی که یک معامله نیاز دارد تا از نقطه خرید به نقطه فروش برسد را نیز می توان با استفاده از کانال ها محاسبه کرد. این کار با ثبت مدت زمانی که برای انجام معاملات در گذشته صرف شده و سپس میانگین گیری آن انجام می شود.
این برآورد یا پیش بینی مبتنی بر این فرض است که نوسانات قیمت از نظر زمان و قیمت تقریباً برابر است. با این حال، این فقط یک تخمین است و ممکن است همیشه دقیق نباشد.
نکته مهم:
کانال های معاملاتی بسته به تایم فریم انتخاب شده می توانند متفاوت باشند. برای مثال، یک کانال در نمودار هفتگی ممکن است در نمودار روزانه کانال قابل مشاهده ای نباشد.
سخن پایانی
هنگامی که قیمت بین خطوط روند حرکت میکند، کانالها راهی برای خرید و فروش نشان میدهند. با “چارچوببندی” نوسان قیمت با دو خط موازی، سیگنالهای خرید و فروش، و سطوح حد ضرر و حد سود را میتوان تخمین زد. مدت زمانی که کانال دوام داشته است به تعیین قدرت الگو کانال قیمت کمک میکند. مدت زمانی که معمولاً طول میکشد که یک قیمت از سقف به کف (یا از کف به سقف) برسد، تخمینی از مدت زمان احتمالی معامله را ارائه میدهد.
منبع این مقاله: اینوست پدیا