کلاستر فیبوناچی🔸افزایش شانس‌ معاملاتی در بازار فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 18 دسامبر 2023
کلاستر فیبوناچی برای افزایش شانس‌های معاملاتی در بازار فارکس است. یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش شانس‌های موفقیت در هر معامله خاص، جستجوی تلاقی تکنیکال است. منطق آن این است که هر چه تعداد بیشتری شواهد بی‌ربط برای پشتیبانی از یک موقعیت خاص جمع‌آوری کنیم، شانس برای یک نتیجه مطلوب در معاملات بالا‌تر است. کلاستر فیبوناچی نوعی تلاقی را نشان می‌دهند که در آن نسبت‌های متعدد فیبوناچی به یکدیگر هم‌راستا می‌شوند و منطقه احتمال بالایی از پشتیبانی یا مقاومت مخفی را ارائه می‌دهند. کلاستر فیبوناچی به مجموعه ای از اشیاء یا گروهی از عناصر اطلاق می‌شود که الگویی مشابه به الگوی سطوح فیبوناچی دارند. الگوی فیبوناچی یک الگوی ریاضی است که با افزایش عدد قبلی، عدد بعدی را تولید می‌کند. به عنوان مثال، اگر دو عدد اول در الگوی فیبوناچی را ۱ و ۱ در نظر بگیریم، عدد بعدی برابر با جمع دو عدد قبلی خواهد بود. سپس با افزایش هر بار در این الگو، عدد بعدی برابر با جمع دو عدد قبلی خواهد بود.  

کلاستر فیبوناچی

استفاده صحیح از کلاستر فیبوناچی باید با درک پایه‌ای از نسبت‌های فیبوناچی شروع شود. نسبت‌های فیبوناچی از دنباله فیبوناچی اعداد به دست می‌آیند که ویژگی‌های ویژه‌ای در جهان طبیعی دارند. این دنباله فیبوناچی اعدادی است که عدد نهایی به عنوان جمع دو عدد قبلی محاسبه می‌شود. و این فرآیند می‌تواند به بی‌نهایت ادامه یابد. این دنباله اعداد توسط لئوناردو فیبوناچی کشف شد که یک ریاضی‌دان قرن 13 بود. او در حال بررسی یک مسئله ریاضی مربوط به تکثیر جمعیت خرگوش‌ها بود که در آن این دنباله اعداد مهم را کشف کرد و به درستی بر اساس او نام‌گذاری شد. در زیر شما مجموعه ای از اعداد دنباله فیبوناچی را خواهید یافت. 0، 1، 1، 2، 3، 5، 8، 13، 21، 34، 55، 89، 144، 233، 377... توجه کنید که هر عدد در این دنباله، جمع دو عدد قبلی خود است. به عنوان مثال 8 برابر است با 3 + 5، 55 برابر است با 21 + 34، 144 برابر است با 55 + 89 و 377 برابر است با 144 + 233 و به همین ترتیب بی‌نهایت ادامه می یابد. اکنون اگر هر عدد را بر عدد بعدی خود تقسیم کنید، متوجه خواهید شد که نسبت حاصل به ۰.۶۱۸ نزدیک می‌شود. به عنوان مثال، ۵ ÷ ۸ برابر است با ۰.۶۲۵، ۸ ÷ ۱۳ برابر است با ۰.۶۱۵، ۳۴ ÷ ۵۵ برابر است با ۰.۶۱۸، ۸۹ ÷ ۱۴۴ برابر است با ۰.۶۱۸ و به همین ترتیب. این نسبت ۰.۶۱۸ یکی از مهمترین نسبت‌های بدست آمده از دنباله فیبوناچی است که به بازارهای مالی مربوط می‌شود. حال اگر هر عدد را بر دو عدد بعدی خود تقسیم کنید، متوجه خواهید شد که نسبت حاصل به ۰.۳۸۲ نزدیک می‌شود. به عنوان مثال، ۵ ÷ ۱۳ برابر است با ۰.۳۸۴، ۱۳ ÷ ۳۴ برابر است با ۰.۳۸۲، ۳۴ ÷ ۸۹ برابر است با ۰.۳۸۲ و به همین ترتیب. این نسبت ۰.۳۸۲ نیز یکی از نسبت‌های مهم بدست آمده از دنباله فیبوناچی است که اغلب در بازارهای مالی دیده می‌شود. نسبت‌های فیبوناچی دیگری نیز وجود دارند که بسیار مهم هستند و از دنباله اعداد فیبوناچی بدست می‌آیند. مهمترین نسبت‌های فیبوناچی عبارتند از - ۰.۲۳۶، ۰.۳۸۲، ۰.۶۱۸، ۰.۷۸۶، ۱.۲۷، ۱.۶۱، و ۲.۶۱.  

تداخل فیبوناچی

تداخل فیبوناچی به شرایطی اشاره دارد که دو یا بیشتر از نسبت‌های فیبوناچی یک سطح خاص را تأیید می‌کنند. در واقع، تداخل فیبوناچی تأیید اضافی برای برگشت محتمل در یک سطح خاص فراهم می‌کند. این سطح به طور معمول یک سطح قیمتی است، اما ممکن است یک سطح زمانی هم باشد. چهار ابزار اصلی فیبوناچی که برای یافتن مناطق تداخل استفاده می‌شوند، شامل فیبوناچی اصلاحی، پروژکشن فیبوناچی، گسترش فیبوناچی و نسبت‌های زمانی فیبوناچی هستند. سطوح تداخل فیبوناچی می‌توانند در چندین نوع فعالیت تجاری مفید باشند. این شامل یافتن نقاط ورود بهینه یا یافتن سطوح هدف محتمل برای بستن معامله موجود است. علاوه بر این، سطوح تداخل فیبوناچی می‌توانند به عنوان یک مکانیزم توقف اولیه یا توقف مکانیسمی هم استفاده شوند. آنها همچنین می‌توانند در ترکیب با سطوح قیمتی افقی کلیدی استفاده شوند تا به تعیین منطقه‌ای با احتمال بالا برای برگشت کمک کنند. بعضی از تریدرها سطوح تداخل فیبوناچی را با الگوهای شمعی یا ابزارهای تکنیکال دیگر ترکیب می‌کنند. یکی از بهترین روش‌ها برای استفاده از تداخل فیبوناچی، ترکیب آن با موج الیوت است. موج الیوت به تریدرها کمک می‌کند تا ساختار کلی بازار را درک کنند و ببینند بازار خاصی در چه قسمتی از آن ساختار قرار دارد، در حالی که سطوح فیبوناچی می‌توانند مکانیزم زمان‌بندی بازار را برای انجام معاملات در چارچوب آن فراهم کنند. همچنین، مهم است که درک کنید که هر چه کلاستر‌ی سنگین‌تر در اطراف سطح شکل بگیرد، احتمالاً بیشتر است که آن سطح خاص قیمت‌ها را نگه دارد. به عنوان مثال، یک کلاستر فیبوناچی که از سه اندازه متمایز تشکیل شده است و زیر عملکرد قیمت قرار می‌گیرد، سطحی قوی‌تر از یک کلاستر فیبوناچی است که تنها از دو اندازه فیبوناچی یا یک اندازه فیبوناچی تشکیل شده است. همچنین، درباره ابزارهای واقعی فیبوناچی نیز، یک کلاستر می‌تواند با استفاده از یک ابزار فیبوناچی تکی یا ترکیبی از دو یا چند ابزار فیبوناچی تشکیل شود. به عنوان مثال، یک کلاستر فیبوناچی که با استفاده از چند فیبوناچی اصلاحی شکل می‌گیرد، به همان اندازه معتبر است که یک کلاستر فیبوناچی شکل می‌گیرد که از یک فیبوناچی اصلاحی به همراه یک گسترش فیبوناچی تشکیل شده است. شرط مهم‌ترین آن این است که یک کلاستر باید در نزدیکی یکدیگر در یک سطح نسبت فیبوناچی مهم شکل گیرد.  

کلاستر فیبوناچی اصلاحی

یک کلاستر فیبوناچی اصلاحی، اصلاح قیمت داخلی در یک نوسان قیمت بزرگ‌تر را اندازه‌گیری می‌کند. مهمترین سطوح فیبوناچی اصلاحی شامل 38٪، 50٪، 61٪ و 78٪ است. هنگامی که قیمت به این سطوح می‌رسد، احتمال وقوع برگشت وجود دارد. حالا، وقتی دو یا چند نقطه نوسان مختلف را ترکیب می‌کنیم، می‌توانیم مناطق خاصی را پیدا کنیم که یک کلاستر فیبوناچی اصلاحی ممکن است شکل بگیرد. بیایید ببینیم یک کلاستر فیبوناچی اصلاحی چگونه به نظر می‌رسد. در نمودار زیر، شما عملکرد قیمت جفت ارز USDJPY را بر اساس بازه زمانی هشت ساعته خواهید یافت.  
کلاستر فیبوناچی

کلاستر فیبوناچی

  پیکان آبی نماینده یک نوسان قیمت بزرگتر است و خط افقی ارجاع بنفش پایین 38٪ از آن نوسان قیمت را نشان می‌دهد. علاوه بر این، پیکان قرمز نماینده یک نوسان کوچکتر قیمت است و خط آبی افقی بالا 61٪ از آن نوسان قیمت را نشان می‌دهد. در این مثال، همراه با مثال‌های دیگری که بعداً توضیح داده خواهند شد، تمام سطوح فیبوناچی را که به طور معمول در نمودار دیده می‌شوند، به جز منطقه مجموعه فیبوناچی حذف کرده‌ایم. دلیل این کار این است که بتوانید منطقه مجموعه فیبوناچی را به وضوح بیشتری ببینید. توجه کنید که هر دو این سطوح در نزدیکی یکدیگر قرار گرفته‌اند. به عنوان یکی از علامت‌گذاری‌های فیبوناچی، این سطوح را به عنوان فیبوناچی هم آمیزی در نظر می‌گیریم. توجه کنید که قیمت قبل از رد شدن به سمت پایین وارد این مناطق می‌شود. دو جهت نیلگرد سبز به وضوح نشان می‌دهد که این سطوح سطح قویی از مقاومت را نشان می‌دهند زیرا قیمت‌ها در حال حرکت به سمت آن از زیر قرار داشتند. در نهایت، قیمت پس از آزمایش دوم به طور قابل توجهی عقب برگشت که منجر به حرکت قوی پایین می‌شود.  

کلاستر فیبوناچی اصلاحی و پروژکشن

حالا بیایید به مثال دیگری از منطقه مجموعه فیبوناچی نگاهی بیندازیم. این مثال نشان می‌دهد که یک مجموعه فیبوناچی ناشی از سطح فیبوناچی اصلاحی و یک سطح پروژکشن فیبوناچی است. ما به طور خلاصه در مورد آنچه که فیبوناچی اصلاحی است و مهمترین نسبت‌های آن صحبت کرده‌ایم. حالا، به طور خلاصه عملکرد مطالعه پروژکشن فیبوناچی را توضیح خواهیم داد. ابزار پیش‌بینی فیبوناچی برای اندازه‌گیری حرکت قیمت در یک جهت استفاده می‌شود. بنابراین، برای اندازه‌گیری نیاز به سه نقطه دارد. نقطه اولیه نوسان، نقطه پایانی نوسان و نقطه پیش‌بینی. نقطه پیش‌بینی سطحی است که اندازه‌گیری سطح پیش‌بینی فیبوناچی از آن صورت می‌گیرد. در واقع، ابزار پیش‌بینی فیبوناچی به ما اجازه می‌دهد طول نوسانات قیمت را در جهتی خاص اندازه‌گیری کنیم. مهم‌ترین نسبت‌های پیش‌بینی فیبوناچی شامل 61٪، 100٪، 127٪ و 161٪ است. در زیر نمودار کندل‌های شمعی جفت ارز EURJPY بر روی فریم زمانی هفتگی نشان داده شده است.  
کلاستر فیبوناچی اصلاحی

کلاستر فیبوناچی اصلاحی

  بازارهای مالی و فارکس معمولاً با استفاده از ابزارهای مانند فیبوناچی، الگوها و نقاط قوت و ضعف قیمت تحلیل می‌شوند. در نمودار قیمت، پیکان سبزی که به سمت بالا اشاره می‌کند، نشانگر حرکت قیمت بلند مدت است. ابتدا و انتهای این حرکت قیمتی برای اندازه‌گیری بازگشت داخلی آن از طریق ابزار فیبوناچی استفاده می‌شود. خط افقی آبی که در نمودار قیمت نشان داده شده است، نشانگر 61٪ بازگشت از این حرکت قیمتی است. پیکان قرمزی که به سمت پایین اشاره می‌کند، نشانگر حرکت قیمتی است که برای پیش‌بینی حرکت بعدی در همان جهت استفاده می‌شود. برای این کار، ما باید نقطه بالای پیکان و نقطه پایین پیکان را انتخاب کنیم و سپس نقطه بالای بعدی را انتخاب کنیم که در پیش‌بینی حرکت قیمتی نزولی نشان داده شده است. با انتخاب این سه نقطه، ابزار پیش‌بینی فیبوناچی سطوح پیش‌بینی مهمترین فیبوناچی را در نمودار قیمت رسم می‌کند. دوباره، به منظور روشن شدن، ما فقط سطح پیش‌بینی 127٪ فیبوناچی را نشان داده‌ایم، زیرا این مهم‌ترین سطح برای این مثال است. این سطح پیش‌بینی 127٪ توسط خط افقی سبز در نمودار قیمت نشان داده شده است. توجه کنید که فیبوناچی اصلاحی 61٪ به نسبت نزدیکی با پیش‌بینی فیبوناچی 127٪ که در بالا ذکر شد، قرار دارد. به عنوان یکی از پیامدهای این امر، می‌توانیم بگوییم که در این ناحیه یک تراکم یا هم‌زمانی فیبوناچی وجود دارد که باید هنگام نزدیک شدن قیمت به آن از بالا به آن پشتیبانی کند. همانطور که به وضوح از نمودار قیمت مشهود است، همانطور که قیمت وارد منطقه فیبوناچی شد و سطح پیش‌بینی 127٪ را نقض کرد، قیمت‌ها به سرعت برگشت کرده و شروع به معامله با قیمت‌های بالاتر کرده‌اند. بنابراین، این منطقه تراکم فیبوناچی در ارائه پشتیبانی برای قیمت‌  

کلاستر فیبوناچی پروژکشن و اکستنشن

ادامه بحث ما در مورد نواحی تجمع فیبوناچی، بیایید حالا به یک مثال بپردازیم که یک منطقه تجمعی فیبوناچی را نشان می‌دهد که از یک سطح پروژکشن فیبوناچی و یک سطح اکستنشن فیبوناچی تشکیل شده است. الآن شما باید بدانید که سطوح پروژکشن فیبوناچی چیست و چگونه آن‌ها را به درستی اندازه‌گیری کنید. بیایید به طور خلاصه توضیح دهیم که اکستنشن فیبوناچی چیست. اکستنشن فیبوناچی یک ابزار است که یک نوسان قیمت بیرونی را اندازه‌گیری می‌کند. و به عنوان یک ابزار، یک حرکت قیمتی را پیش‌بینی می‌کند که به بیش از 100٪ از قیمت اندازه‌گیری شده می‌رسد. اکستنشن‌های فیبوناچی در اندازه‌گیری حرکت‌های قیمتی تکان‌دهنده بسیار مفید هستند. ابزار اکستنشن فیبوناچی برای محاسبه این نوع تکان‌دهی‌های قیمتی بیرونی استفاده می‌شود. درباره مکانیک آن، تنها کاری که باید انجام دهید انتخاب یک نقطه کمینه و یک نقطه بیشینه را در هنگام اندازه‌گیری تکان‌دهی قیمتی نمایید. به طور متناوب، هنگامی که به اندازه‌گیری تکان‌دهی قیمتی صعودی نیاز دارید، یک نقطه بیشینه را به نقطه کمینه انتخاب می‌کنید. مهمترین نسبت‌های اکستنشن فیبوناچی شامل 61٪، 78٪، 100٪، 127٪ و 161٪ است. در نمودار قیمتی زیر، شاخص قیمتی پوند بریتانیا به دلار آمریکا در بازه زمانی روزانه را مشاهده می‌کنید.  
کلاستر فیبوناچی پروژکشن

کلاستر فیبوناچی پروژکشن

  توجه کنید که پیکان قرمزی که به پایین اشاره می‌کند، نشان‌دهنده تغییر قیمت است که برای اندازه‌گیری سطح پروژکشن فیبوناچی استفاده خواهد شد. به یاد داشته باشید که سطح پروژکشن فیبوناچی، تغییر قیمتی را که در همان جهت حرکت می‌کند، اندازه می‌گیرد. به عبارتی دیگر، ما باید نقطه بالایی و نقطه پایینی را در این پیکان قرمز انتخاب کرده و سپس نقطه بالایی بعدی را پس از این حرکت قیمتی انتخاب کنیم. آن سومین نقطه مکانی است که پیکان سبز به آن اشاره می‌کند. پس از انتخاب این سه سطح، ابزار پروژکشن فیبوناچی سطوح خود را رسم خواهد کرد. توجه کنید که خط آبی روشن پایین‌تر در نمودار قیمت قرار دارد. این سطح نشان‌دهنده پروژکشن 78.6٪ نوسان قیمتی قبلی است که توسط پیکان قرمز نشان داده شده است. پیکان سبزی که به بالا اشاره می‌کند، نشان‌دهنده تغییر قیمت است که برای اندازه‌گیری سطح تمدید فیبوناچی استفاده خواهد شد. دوباره، سطح تمدید در پیدا کردن نقطه پایانی یک قدم قیمتی افزاینده که پس از حرکت قیمتی اصلاحی رخ می‌دهد، مفید است. انتخاب نقطه پایینی در پایین پیکان سبز و نقطه بالایی در بالای پیکان سبز به ما اجازه می‌دهد تا نقطه پایانی ممکن برای قدم قیمتی تحتانی بعدی را پروژه کنیم. خط آبی تیره افقی بالا نشان‌دهنده تمدید 161٪ نوسان قیمتی مرجع قبلی است. در ناحیه بزرگنمایی شده، می‌توانید ببینید که قیمت برای بالا رفتن بر اثر تعامل با این منطقه کلاستر فیبوناچی برگشت می‌کند.  

کلاستر فیبوناچی زمانی

نسبت‌های زمانی فیبوناچی ابزاری کمتر شناخته شده در فیبوناچی هستند، اما می‌توانند در شناسایی اصلاح های محتمل بر اساس زمان مفید باشند. این ابزار به طرز مشابهی با سایر ابزارهای مبتنی بر فیبوناچی که قبلاً گفته شد کار می‌کند، به استثنای اینکه سطوح آینده بر اساس روابط زمانی و نه روابط قیمتی محاسبه می‌شوند. و به همین دلیل، وقتی که یک تداخل یا کلاستر از نسبت‌های زمانی فیبوناچی وجود دارد، آن پنجره زمانی نشان‌دهنده یک منطقه است که در آن احتمال برگشت بیشتر می‌شود. مهم‌ترین نسبت‌های زمانی فیبوناچی شامل ۳۸٪، ۶۱٪، ۷۸٪، ۱۰۰٪ و ۱۶۱٪ هستند. در نمودار زیر می‌توانید روند قیمتی جفت ارز دلار نیوزیلند به دلار آمریکا را در فریم زمانی روزانه ببینید.  
کلاستر فیبوناچی زمانی

کلاستر فیبوناچی زمانی

  فلش سبزی که به بالا اشاره می‌کند، نشان‌دهنده حرکت بزرگتر در محیط روند صعودی است. فلش آبی به بالا نشان‌دهنده حرکت کوچکتر در محیط همان روند صعودی است. حالا که ما جهش قیمتی که در رسم نسبت زمانی فیبوناچی استفاده خواهیم کرد را شناسایی کرده‌ایم، می‌توانیم به مطالعه سطوح زمانی آینده بپردازیم که عمودی در نمودار قیمت رسم می‌شوند تا هر سطحی که در نزدیکی نزدیکی یکدیگر قرار دارند را پیدا کنیم. خط عمودی اول، خط آبی، نمایش دهنده نسبت زمانی ۷۸٪ بر اساس جهش داخلی است که توسط پیک آبی روی نمودار قیمت نشان داده شده است. خط عمودی دوم، خط نارنجی، نشان‌دهنده نسبت زمانی ۵۰٪ بر اساس جهش بیرونی است که توسط فلش سبز روی نمودار قیمت نشان داده شده است. می‌توانیم ببینیم که این دو سطح به نسبت نزدیک به یکدیگر ظاهر می‌شوند. و به عنوان نتیجه، یک منطقه شکل می‌دهند که در آن احتمال برگشت ممکن است وجود داشته باشد. توجه کنید که قیمت قبل از بازگشت به سرعت به سمت بالا حرکت می‌کند. به عنوان نتیجه، این منطقه کلاستر نسبت زمانی فیبوناچی به ما هشداری زودهنگام در مورد جایی که انتظار می‌رود قیمت‌ها در یک پنجره زمانی برعکس شوند را ارائه داد. ترکیب موج الیوت با کلاستر فیبوناچی یکی از بهترین راه‌ها برای ادغام تحلیل نسبت فیبوناچی به تجارت شما، ترکیب آن با نظریه بازار موج الیوت است. موج الیوت یک چارچوب جزئی و دقیق برای ساختار بازارها و حرکت قیمت درون آن‌ها فراهم می‌کند. اگرچه موج الیوت یک روش پیشرفته تحلیل تکنیکال است که برای مسلط شدن به آن باید کمی زمان و تعهد صرف کنید، اما در ساده‌ترین حالت، اصل موج الیوت می‌گوید که بازارها بین فازهای تحرکی و اصلاحی حرکت می‌کنند. یک فاز تحرکی از پنج موج تشکیل شده است و فاز اصلاحی از سه موج تشکیل شده است. موج‌های تحرکی به عنوان موج 1 تا 5 نامگذاری می‌شوند، در حالی که موج‌های اصلاحی به طور کلی به عنوان A، B و C نامگذاری می‌شوند. دنباله فیبوناچی از اعداد و نسبت‌های حاصل از آن، پایه ریاضی برای اصل موج الیوت است. به عبارت دیگر، موج‌های پیشرفته در چرخه بازار می‌توانند با استفاده از نسبت‌های خاص فیبوناچی که براساس موقعیت فعلی بازار استفاده می‌شود، اندازه‌گیری شوند. به این ترتیب، وقتی قادر به تشخیص موقعیت خود در چرخه موج الیوت هستیم و به آن اضافه کنیم، دانش تحلیل فیبوناچی، می‌توانیم به طور قابل توجهی شانس پیش‌بینی موفقیت بازار را افزایش دهیم. تصویر زیر نمودار هشت ساعته برای جفت ارز دلار آمریکا به ین ژاپنی را نشان می‌دهد. ما این نمودار را قبلاً هنگام بحث درباره بازگشت‌های فیبوناچی ارائه داده‌ایم. این بار، ما برچسب‌های موج را اضافه کرده‌ایم، تا بتوانیم بهترین روش ترکیب مفاهیم موج الیوت و کلاستر فیبوناچی را نشان دهیم.  
ترکیب موج الیوت با کلاستر فیبوناچی

ترکیب موج الیوت با کلاستر فیبوناچی

  شروع کاهش قیمت از نقطه بالایی نمودار قیمت قابل مشاهده است. همچنین، قیمت در ادامه کاهش خود، مرحله اول از چرخه امواج الیوت را تکمیل می‌کند. سپس قیمت به سمت بالا حرکت کرده و قسمتی از مرحله اول را بازگشت می‌دهد. این حرکت قرار تصحیحی، به عنوان مرحله دوم شناخته می‌شود. و یکی از قوانین مهم داخل امواج الیوت این است که مرحله دوم نمی‌تواند بیشتر از 100٪ مرحله اول باشد. همانطور که مشاهده می‌شود، مرحله دوم قسمتی از مرحله اول را بازگشت داده است، اما قطعاً بازگشت آن کمتر از 100٪ بوده است. بعد از اتمام مرحله دوم، قیمت به سمت پایین حرکت می‌کند، اما با شدت بیشتری در حالی که مرحله سوم پیش می‌رود. در اکثر موارد، مرحله سوم قوی‌ترین مرحله در دنباله است و مرحله‌ای است که نیروی قوی‌تری در عملکرد قیمت مشاهده می‌شود. این بسیار واضح است از شمع‌های خیلی بلند و نزولی که در این حرکت قیمت مرحله سوم قابل مشاهده است. بعد از مرحله سوم، معمولاً حرکت جانبی قیمت با عملکرد قیمتی همپوشانی دیده می‌شود. این ویژگی مرحله چهارم است. مرحله چهارم قسمتی از مرحله سوم را بازگشت می‌دهد، اما این بازگشت به نسبت کمی خواهد بود. بعد از مرحله چهارم، قسمت نهایی درون فاز تحرک شروع به شکل گیری می‌دهد و این مرحله به عنوان مرحله پنجم شناخته می‌شود. مرحله پنجم باعث پایان دنباله تحرک کلی می‌شود. سپس، حرکت مخالف بازدهی که قسمتی از حرکت کلی از مرحله اول تا انتهای مرحله پنجم را بازگشت می‌دهد قابل مشاهده است. این دنباله تصحیحی به عنوان مراحل A، B و C شناخته می‌شود. توجه کنید که پس از موج پنجم، یک حرکت بالا بود که به دقت وارد منطقه کلاستر فیب وارد شد. این به عنوان پای قیمت موج A مشخص شده است. پس از آن، می‌توانیم حرکتی از نوع زیگزاگ درون موج B ببینیم. در نهایت، قیمت‌ها دوباره حرکت بالا می‌کنند. این پایان نهایی، موج C، بالاترین نقطه موج A را برمی‌دارد. دوباره به دقت وارد منطقه تأیید فیب وارد می‌شود و سپس به سمت پایین رد می‌شود. موج C فاز اصلاحی را به پایان می‌رساند و فاز تحرک جدید به سمت پایین دوباره شروع می‌شود.   خلاصه یکی از بهترین روش‌ها برای استفاده از رویکرد مبتنی بر فیبوناچی، جستجوی مناطق تلاقی است که در آن‌ها دو یا بیشتر نسبت فیب در نزدیکی هم قرار دارند. به طور خاص، تأیید فیبوناچی با استفاده از کلاستر‌ها یک تکنیک عالی برای پیش‌بینی نوسانات قیمت آینده و مناطق ممکن برگشت است. علاوه بر این، اگرچه برخی از نشانگرهای کلاستر فیبوناچی موجود است، اما عموماً بهتر است اندازه‌گیری کلاستر فیبوناچی را به صورت دستی انجام دهید. دوباره، اکثر ابزارهای فیبوناچی اندازه‌گیری نوسانات قیمت را در محور x انجام می‌دهند، با این حال، همانطور که قبلاً نشان دادیم، می‌توانیم نقاط برگشت ممکن را در محور y با استفاده از نسبت‌های زمانی فیب اندازه‌گیری کنیم. در نهایت، اگرچه همه تریدرها می‌توانند از استفاده از ابزارهای فیبوناچی به صورت مستقل بهره‌برداری کنند، اما برتری واقعی از ترکیب آن با روش موج الیوت بدست می‌آید.

سید محمد رضا

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها