قوانین بازار فارکس⚡ نهادهای نظارتی اصلی فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 24 نوامبر 2023
هر تریدری که علاقه مند به شرکت در بازار فارکس است، باید با درک کاملی از محیط نظارتی در حوزه قوانین خود شروع کند. بنابراین، انجام تحقیقات مناسب قبل از انتخاب یک کارگزار فارکس ضروری است. این به شما کمک خواهد کرد تا منافع خود را حفظ کنید و از همکاری با کسانی که با آنها کسب و کار دارید آگاه شوید. همانطور که شما به دنبال فرصتهای موجود در بازار ارز خارجی می گردید و لیست بهترین کارگزاران فارکس با نظارت را کاهش می دهید، بیایید در مورد سازمان‌ها و نهادهای نظارتی اصلی فارکس که باید از آنها آگاه باشید، بحث کنیم. با آگاهی از این قوانین بازار فارکس و سازمان‌ها و نهادهای نظارتی، شما می‌توانید ارزیابی کنید که آیا یک کارگزار فارکس مورد نظرتان مجوز و تأیید از این سازمان‌ها را دارد یا خیر. همچنین می‌توانید از این سازمان‌ها برای گزارش هر گونه تخلف و نقض قوانین استفاده کنید. بنابراین، قبل از انتخاب کارگزار فارکس، حتماً با سازمان‌ها و نهادهای نظارتی مربوطه تماس بگیرید و اطمینان حاصل کنید که شرکت مورد نظرتان با قوانین بازار فارکس مربوطه سازگار است.  

قوانین بازار فارکس

بازار فارکس بزرگترین بازار مالی جهان است. اما برخلاف بازارهای آتی، سهام و گزینه‌ها، هیچ نهاد مرکزی وجود ندارد که مسئول نظارت و تنظیم فعالیت‌های معاملاتی در این حوزه باشد. به جای آن، نقش نظارت عموماً به عهده سازمان‌های دولتی مربوط به کشور یا منطقه است. این ناظران بازار فارکس به عنوان سازمان‌های نظارتی عمل می‌کنند که مجوز صادر می‌کنند و استانداردها را برای شرکت‌های کارگزاری فارکس و سایر بازیگران اصلی در بازار ارز خارجی تعیین می‌کنند. هدف اصلی قوانین بازار فارکس اطمینان حاصل کردن از این است که طرفین درگیر به نحو عادلانه و اخلاقی عمل کنند، به خصوص در ارتباط با مشتریان. در چارچوب فرآیند مقررات روزمره، این شرکت‌های دارای مجوز به طور دوره‌ای بررسی می‌شوند تا از اینکه استانداردهای بالا توسط سازمان نظارتی خاص رعایت می‌شوند، اطمینان حاصل شود. این می‌تواند شامل حسابرسی و سایر اقدامات مرتبط باشد. علاوه بر توجه به نیازهای سرمایه حداقلی، این دلالان فارکس منظم عموماً مجبور به حفظ حساب جداگانه برای سرمایه مشتریان هستند. این سرمایه‌ها باید از حساب کسب و کار عملیاتی شرکت جدا شوند. هر گونه انحراف از این رویه به عنوان یک نقض در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند منجر به جریمه‌های مالی و از دست دادن مجوز و حتی بسته شدن اجباری شود. این به عنوان یک تخلف جدی در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند منجر به جرم جزایی هم برای مسئولین شرکت دلالی شود.
قوانین بازار فارکس

قوانین بازار فارکس

 

قوانین بازار فارکس در ایالات متحده آمریکا

در ایالات متحده آمریکا، سازمان‌هایی که مسئول قوانین بازار فارکس هستند، کمیسیون معاملات آتی (CFTC) و انجمن معاملات آتی (NFA) است. CFTC در سال 1974 تأسیس شده است به منظور حفاظت از سرمایه‌گذاران حقیقی شرکت کننده در بازارهای آتی. این نیز به معاملات فارکس نقدی گسترش یافته است. هدف نهایی CFTC ایجاد یک زمینه عادلانه و هموار برای تمام معامله‌گران و سرمایه‌گذاران است. یکی از روش‌هایی که آنها این کار را انجام داده‌اند، منتشر کردن گزارش تعهدات معامله‌گران است، که به آن گزارش COT هم می‌گویند. این گزارش هر هفته در یک روز جمعه منتشر می‌شود و جایگاه‌های مختلف معامله‌گران را بر اساس دسته‌بندی‌های مختلف از جمله معامله‌گران تجاری، معامله‌گران بزرگ و معامله‌گران کوچک لیست می‌کند. این گزارش یک گزارش مهم و پرطرفدار است که توسط بسیاری از معامله‌گران فارکس و قراردادهای ارزی استفاده می‌شود. یکی از مزایای اصلی این گزارش این است که یک تصویر شفاف و شفاف از جایگاه‌های خالص معامله‌گران بر اساس دسته‌بندی را ارائه می‌دهد. دومین نهاد نظارتی که مسئول نظارت بر فعالیت‌های کارگزاران فارکس و کارگزاران معرفی است، NFA است. هر کارگزار معاملات ارزی در ایالات متحده و کارگزار معرفی باید با NFA ثبت نام کند. NFA بیشتر فرآیند ثبت نام و اعطای مجوز را انجام می‌دهد و در واقع یک تکمیلی از CFTC است. قانون دادوفرانک یک قانون مهم است که به قوانین و شیوه‌های حاکم بر فعالیت‌های معاملاتی فارکس در ایالات متحده می‌پردازد. این قانون در سال ۲۰۱۰، کوتاهی پس از بحران مالی، تصویب شد. برخی از قوانین و قوانین بازار فارکس که در آن جایگزین شدند، شامل کاهش نسبت هرزنامه مجاز و افزایش نیازمندی‌های سرمایه‌ای برای شرکت‌های دارایی فارکس است. به دلیل الزامات سخت تنظیم شده توسط دو نهاد نظارتی و قانون دادوفرانک، تنها چند شرکت دارایی فارکس توانسته‌اند استانداردهای تعیین شده تحت قانون را برآورده کنند و حفظ کنند. در حال حاضر، سه شرکت دارایی فارکس تحت نظارت CFTC که دارای مجوز انجام فعالیت در ایالات متحده هستند، TD Ameritrade، Forex.com و Oanda است.  

قوانین بازار فارکس در انگلستان

سازمان مالی رفتار (FCA) نهاد نظارتی است که مسئول نظارت بر بازار فارکس در انگلستان است. این سازمان مسئول فیلترینگ و صدور مجوزهای شرکت‌های فارکس به نهادهای واجد شرایط است. علاوه بر این، آنها به طور روزمره نظارت و بررسی دقیق انجام می‌دهند تا مطمئن شوند که تمام اعضا نیازمندی‌های قانونی خود را برآورده می‌کنند. مقتدرانه بودن سازمان نظارتی FCA از قانون خدمات مالی و بازارهای مالی سال 2000، که به اختصار FSMA نیز شناخته می‌شود، نشأت می‌گیرد. این قانون قوانین و دستورالعمل‌های سختی را برای اخذ مجوز شرکت‌های خدمات مالی واجد شرایط در حوزه آن تعیین کرده است. به دلیل این نظارت سخت از سوی FCA، هنگام صدور مجوز به شرکت‌های کارگزاری فارکس، استاندارد بسیار بالایی وجود دارد. ابتدا، کارگزاران فارکس تحت نظارت FCA باید الزامات سرمایه حداقلی را برآورده کنند. برای دریافت یک مجوز فروشنده، که به عنوان یک بازارگرد معروف است، حداقل سرمایه مورد نیاز 730،000 یورو است. نوع دوم مجوزی که به طور معمول توسط کارگزاران STP یا Straight Through Processing استفاده می‌شود، مجوز واسطه‌گری است. برای این مجوز، حداقل سرمایه مورد نیاز 125،000 یورو است. در نهایت، مجوز کارگزار محدود وجود دارد که برای بازاریابی محصولات مالی و خدمات مرتبط به عموم سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد. و برای این امتیاز، یک شرکت باید الزامات سرمایه حداقلی 50،000 یورو را برآورده کند. با اخذ مجوز از FCA، شرکت‌ها باید دستورالعمل‌های سختی را رعایت کنند تا پایبندی به قوانین ادامه یابد. برخی از روش‌هایی که باید اجرا شوند شامل تفکیک دارایی‌های مشتریان، استخدام نقش‌های مدیریتی کلیدی، ارائه اظهارنامه‌های مناسب درباره ریسک و سیستمی برای تهیه اظهارنامه‌های مالی ماهانه و دیگر الزامات گزارشگری است. علاوه بر این، همه کارگزاران تحت نظارت FCA باید به دنبال شفافیت باشند و از روش‌های فریبنده که با منافع مشتریان در تضاد است، خودداری کنند. هر نقضی که توسط FCA پیدا شود، می‌تواند باعث اتخاذ اقدامات معتبر علیه طرف متخلف شود. علاوه بر این تدابیر، قوانین بازار فارکس توسط FCA نیز استفاده از میزان زیاد ضربه‌پذیری در معاملات فارکس و ابزارهای مرتبط را مهار کرده است. این محدودیت‌ها برای محافظت از مصرف‌کنندگان در برابر از دست دادن پول به دلیل انتظارات نامعقول و ادعاهای بیش از حد مفید برپا شده‌اند.  

قوانین بازار فارکس در اتحادیه اروپا

قوانین بازار فارکس در اتحادیه اروپا متفکک و در بیشتر کشورها عموماً یک نهاد نظارتی محلی وجود دارد که مسئول نظارت بر کسب و کارهای مرتبط با ارز خارجی است. با این حال، قانون خاصی وجود دارد که استانداردهای خاصی را برای تمام شرکت‌های بروکر مستقر در اتحادیه اروپا تعیین می‌کند. این قانون به عنوان "دستورالعمل بازارها در مورد ابزارهای مالی" یا به اختصار MIFID شناخته می‌شود. هدف کلی MIFID، تنظیم یکپارچه خدمات مالی شرکت‌ها در کشورهای اروپایی بود. پس از بحران مالی سال 2008، قانون دومی به نام MIFID 2 به تصویب رسید. هدف اینجا افزایش قوانین و الزامات نظارتی بود که در قانون اصلی اتخاذ شده بودند. در ادامه، برخی از الزامات مطرح شده در MIFID و MIFID2 آورده شده است: جداسازی اموال مشتری - بروکرها باید جداسازی اموال مشتریان خود را از حساب کسب و کار خود حفظ کنند. این به این معنی است که به هیچ شرایطی بروکر نباید از اموال مشتری برای پاسخگویی به تعهدات مالی شرکت بروکر یا هر یک از مدیران آن استفاده کند. حفظ شفافیت - بروکرها موظفند قیمت‌گذاری بازار را به حد امکان عادلانه و کارآمد انجام دهند. این شامل استفاده از فرآیندها و سیستم‌هایی برای بهترین تطبیق سفارش در بازاریابی خارج از بورس است. علاوه بر این، بروکرها باید سفارشات مشتریان را در یک روند سریع و کارآمد اجرا کنند، به شرطی که شرایط بازار اجازه دهد. تقسیم کردن مشتریان - MIFID مقرر می‌کند که بروکرهای ارز خارجی مشتریان خود را به دو گروه متمایز تقسیم کنند. بازرگانان خرده‌فروش در مقابل بازرگانان حرفه‌ای. هدف این کار اطمینان حاصل کردن از این است که بروکر فقط محصولات و خدمات مالی مربوط به تجربه مشتری را ارائه دهد. حفاظت سرمایه‌گذار - در صورتی که یک بروکر فارکس مجوزدار خارج از کار بیفتد یا ورشکست شود، سرمایه‌گذاران تا محدودیت تأمین مالی به مبلغ 20,000 یورو حفاظت می‌شوند. با این حال، مهم است توجه داشت که این حفاظت سرمایه‌گذار فقط برای شهروندان منطقه اقتصادی اروپا (EEA) اعمال می‌شود. برای افرادی که تحت تأثیر قرار می‌گیرند، اما شهروندان EEA نیستند، تعویض تنها به تقریبا 1,000 یورو محدود است. یکی از مناطق محبوب برای بروکرهای فارکس برای تاسیس مرکز خود در اروپا، قبرس است. این بروکرهای فارکس تحت نظارت آژانس تنظیمی CYSEC قرار می‌گیرند. در زیر لیستی از کشورهای اتحادیه اروپا و سازمان نظارتی فارکس محلی آنها آمده است.
قوانین بازار فارکس در اتحادیه اروپا

قوانین بازار فارکس در اتحادیه اروپا

کشورهای اتحادیه اروپا و سازمان نظارتی آنها

  اتریش - سازمان نظارت بر بازار مالی بلژیک - کمیسیون بانکداری، امور مالی و بیمه قبرس - کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس استونی - سازمان نظارت بر مالیات فرانسه - سازمان نظارت بر بازارهای مالی آلمان - سازمان نظارت بر موسسات مالی فدرال یونان - کمیسیون بازار سرمایه ایرلند - بانک مرکزی ایرلند ایتالیا - کمیسیون ملی برای شرکت ها و بورس لتونی - کمیسیون مالی و بازار سرمایه لیتوانی - کمیسیون اوراق بهادار لیتوانی لوکزامبورگ - کمیسیون نظارت بر بخش مالی مالت - مقام مالی خدمات مالی مالت هلند - مقام بازارهای مالی لهستان - مقام نظارت مالی لهستان پرتغال - کمیسیون بازار سهام پرتغال اسلوونی - سازمان بازار اوراق بهادار اسپانیا - کمیسیون ملی بازار سهام  

قوانین بازار فارکس در استرالیا

استرالیا به عنوان یک مرکز در حال رشد برای فعالیت‌های معاملات ارز خارجی شناخته می‌شود. کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیا (ASIC) سازمان نظارتی است که نظارت بر کارگزاران فارکس فعال در استرالیا را برعهده دارد. ASIC یکی از دو نهاد نظارتی مالی در استرالیا است. سازمان دیگر سازمان نظارتی پرداخت‌های استرالیا (APRA) است. ASIC مسئول رژیم نظارتی هر دو بازار فارکس و بورس اوراق بهادار استرالیا (ASX) است. ASIC در سال ۱۹۹۸ تشکیل شد و وظایف و مسئولیت‌های آن در طول سال‌ها بسیار افزایش یافته است. در حال حاضر، ASIC مسئول نظارت بر عملیات در بازار ارز خارجی، بازار اوراق بهادار ASX، بازار اعتباری و بورس Chi-X است. در زمینه پیشرفت‌های فناوری برای بهبود معاملات مالی، دولت و بخش خصوصی استرالیا پیشرو بوده‌اند. یکی از این پیشرفت‌های فناورانه به نام "پلتفرم پرداخت‌های جدید" (NPP) است که به انجام تعداد زیادی از معاملات مالی به صورت لحظه‌ای اجازه می‌دهد. برای تبدیل شدن به یک کارگزار فارکس مجاز توسط ASIC ، یک شرکت باید استانداردهای بالایی را برآورده کند. اولاً ، یک نیاز سرمایه ای حداقل یک میلیون دلار وجود دارد. علاوه بر این ، تمام سرمایه های مشتری باید در حساب های جداگانه در بانک های برتر نگهداری شوند. همچنین ، همانطور که در بیشتر سازمان های نظارتی معتبر دیگر فارکس استاندارد، کارگزاران فارکس مجاز باید گزارش های سالانه را همراه با سایر گزارشات پایبندی ارائه کنند تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای بالا رعایت می شوند. در سمت مشتری ، ASIC نیز در ارائه آموزش به معامله گران و سرمایه گذاران درباره بازارهای مالی بسیار فعال است. در سال های اخیر، ASIC به دلیل عدم حفاظت کافی از مصرف کنندگان در برابر تخلف برخی از موسسات مالی توسط گروه های مدافع حقوق مصرف کنندگان بزرگ مورد بازبینی قرار گرفته است. از آن زمان به بعد، ASIC تلاش های خود را در فعالیت های مدیریتی خود تقویت کرده است تا اطمینان حاصل شود که سرمایه گذاران و مصرف کنندگان از بالاترین حفاظت مصرف کننده برخوردار باشند تحت قانون استرالیا.
نهادهای نظارتی بازار فارکس

نهادهای نظارتی بازار فارکس

 

قوانین بازار فارکس در ژاپن

ژاپن به دلیل سابقه طولانی و شهرت مثبت خود به عنوان یک مرکز مالی اصلی، مقصد محبوبی برای بسیاری از کارگزاران فارکس است. کارگزاران صرافی خارجی در ژاپن تحت نظارت سازمان خدمات مالی ژاپن (JFSA) قرار دارند. JFSA یک سازمان دولتی است که در سال 2000 تأسیس شد و مسئول نظارت بر فعالیت بانک ها، مؤسسات مالی، شرکت های اوراق بهادار، شرکت های بیمه و کارگزاران فارکس است. در نهایت، JFSA به وزارت امور مالی ژاپن مسئولیت معامله را دارد. عمده وظایف JFSA شامل صدور مجوزهای کارگزاری صرافی خارجی و سایر شرکت های خدمات مالی است. همچنین، هدف آن حفاظت از منافع مالی سرمایه گذاران و مصرف کنندگان است. آنها به طور فعال فعالیت های شرکت های عضو مجوز را نظارت می کنند تا اطمینان حاصل شود که قوانین و مقررات تعیین شده رعایت می شود و در صورت لزوم جریمه ها را برای شرکت هایی که از دستورات سخت مشخص شده پیروی نمی کنند، اعمال می کنند. JFSA همچنین می تواند در حل اختلافاتی که از سوی مشتریان و یک شرکت عضو بوجود می آید، نقش فعالی داشته باشد.  

قوانین بازار فارکس در کانادا

در کانادا، قوانین بازار فارکس به صورت ملی و استانی انجام می شود. دو سازمان نظارتی اصلی که فعالیت های بازار فارکس را نظارت می کنند، شامل اداره اوراق بهادار کانادا (CSA) و سازمان نظارتی صنعت سرمایه گذاری کانادا (IIROC) هستند. با وجود این دو سازمان نظارتی اصلی به همراه نهادهای نظارتی استانی مختلف، سطح مقررات کارگزاران به اندازه کافی بالا است و گاها حتی می تواند منجر به سردرگمی شود. به همین دلیل، تنها تعداد محدودی کارگزار فارکس مجاز در کانادا فعالیت می کنند. بسیاری از قوانین بازار فارکس شباهت زیادی به قوانین کشور همسایه، ایالات متحده دارد. IIROC سازمان نظارتی اصلی برای کارگزاران فارکس است و به طور منظم نظارت و بررسی اعضای خود را برای اطمینان از پایبندی به قوانین انجام می دهد. همچنین، IIROC حداکثر ضربه مجاز را که کارگزاران فارکس می توانند به مشتریان خود ارائه دهند، تعیین می کند. در حال حاضر حداکثر محدودیت ضربه 50 به 1 و در برخی موارد 45 به 1 است. به نظر می رسد که این محدودیت ها بسیار بخشنده هستند، اما در واقع کمتر از آنچه که توسط بسیاری از کارگزاران اروپایی و استرالیایی ارائه می شود است. یک نکته قابل توجه این است که شهروندان کانادا تحت حفاظت صندوق حفاظت سرمایه گذار کانادا (CIPF) قرار دارند. حداکثر تحت پوشش قرار دادن توسط CIPF 1 میلیون دلار است. اما مهم است به یاد داشت، که در موارد خاصی مانند ورشکستگی کارگزاری یا فعالیت تقلبی، سرمایه گذاران تحت حفاظت قرار نمی گیرند.  

قوانین بازار فارکس در هنگ کنگ

شرکت های کارگزاری فارکس در هنگ کنگ تحت نظارت کمیسیون اوراق بهادار و آینده های هنگ کنگ (HKSFC) قرار دارند. HKSFC یک نهاد نظارتی مستقل است و مسئول نظارت بر شرکت های مالی فعال در بازارهای اوراق بهادار و آینده های هنگ کنگ است. بازار فارکس نقدی نیز در این حوزه منظم است. یکی از جنبه های جالب HKSFC این است که کاملاً مستقل از دولت است. منابع عملیاتی آن از هزینه های عضویت خاص و منابع مرتبط دیگر تأمین می شود. هدف اصلی HFSFC اطمینان از یک بازار کارآمد و منظم است که به همچنین سرمایه گذاران و مؤسسات مالی خدمت می کند. این سازمان همچنین مسئول بررسی و تأیید محصولات مالی مختلف است. HKSFC همچنین دستورالعمل ها برای شکایات مشتریان تعیین می کند و یک شرکت تابعه به نام شرکت تأمین سرمایه گذار تأسیس کرده است. شرکت فرعی مسئول دریافت و تأیید درخواست‌ها و همچنین تلاش برای بازیابی خسارات واقعی ناشی از تخلفات، عدم تطابق یا سایر تخلفات مرتبط است.  

قوانین بازار فارکس در سنگاپور

سنگاپور به عنوان بزرگترین مرکز تبادل ارز خارجی در منطقه آسیا-پاسیفیک شناخته می‌شود. و با اقتصاد پویا خود، منطقی است که شرکت‌های کارگزاری فارکس سنگاپور را به عنوان یک مقصد ترجیحی برای راه‌اندازی عملیات تجاری انتخاب می‌کنند. بانک مرکزی سنگاپور (MAS) به عنوان بانک مرکزی فعال در سنگاپور عمل می‌کند. این هیئت مدیره همچنین مسئول نظارت بر بازار فارکس در آن منطقه است. بنابراین، MAS مسئول یک دسته وسیع از فعالیت‌ها و وظایف شامل سیاست پولی، نظارت بر بانکداری و اوراق بهادار و نظارت بر شرکت‌های بیمه است. هر کارگزار فارکسی که قصد دارد در سنگاپور فعالیت کند، موظف است با MAS ثبت نام کرده و مجوز از آن دریافت کند. وظیفه MAS ترویج صنعت مالی سازمان‌یافته و پایدار بر اساس استانداردهای اخلاقی بالا در ارتباط با رفتارهای سرمایه‌گذاران است.   نتیجه گیری در این مقاله به قوانین بازار فارکس و نهادهای نظارتی اصلی در بازارهای مالی و فارکس پرداخته شده است. همانطور که گفته شد، هیچ بورس متمرکزی وجود ندارد که تمام یا حتی بیشتر معاملات فارکس را انجام دهد. بنابراین، هر منطقه دارای سازمان نظارتی خود با قوانین بازار فارکس مختص خود است که مسئول بررسی فعالیت‌ها و حفظ جریان سفارشات کارآمد و عادلانه است. علاوه بر این، محافظت از سرمایه‌گذار و مصرف‌کننده یکی از عمده ترین وظایف هر سازمان نظارتی مالی است. مشاهده کردیم که برخی از کشورها مانند ایالات متحده آمریکا، کانادا و انگلستان قوانین سخت‌گیرانه‌تری درباره مجوزها و نیازمندی‌های حفظ فارکس بروکرها نسبت به سایر مناطق دارند. و اگرچه برخی از سازمان‌های نظارتی فارکس بهتر از دیگران عمل می‌کنند، اما مهم است که حداقل خود را در حین معاملات در بازار فارکس خارج از بورس بهترین شکل ممکن محافظت کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای این کار، اطمینان حاصل کردن از انجام تنها معاملات با بروکرهای فارکس دارای مجوز و تنظیم شده در قوانین بازار فارکس منطقه شما است.
آواتار سید محمد رضا

سید محمد رضا

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها