راهنمای الگوی هارمونیک در بازار ارز

تاریخ آخرین بروزرسانی: 22 جولای 2023
امروز در این مقاله قرار است برای شما از الگوی هارمونیک حرف بزنیم. اگر علاقه دارید درباره این الگو بیشتر بدانید با ما همراه باشید. حتماً در دوران تجارت خود الگوهای نمودار را معامله کرده‌اید. دو قله، دو قعر، سر و شانه - همه ما اینها را می‌شناسیم. بنابراین، امروز قصد داریم اطلاعات خود را درباره الگوهای نمودار به سطح بعدی ببریم. به شما الگوهای هارمونیک را معرفی خواهم کرد که از نظر الگوهای معاملاتی یکم پیشرفته‌تر هستند. اگرچه شناسایی آنها سخت‌تر است، مطمئناً ارزش دیدن آنها را دارند، زیرا این الگوها می‌توانند به فرصت‌های تجارت بسیار سودآور منجر شوند وقتی که به درستی تحلیل شوند. بنابراین در این مقاله ، به شما یاد خواهم داد چگونه معامله الگوهای هارمونیک را پیاده‌سازی کنید. این مقاله از مجموعه مقالات آموزش صفر تا صد فارکس است که برای شما به صورت رایگان قرار داده شده است. برای دیدن سایر مقالات روی آموزش فارکس کلیک کنید.  

الگوی هارمونیک

الگوهای چارت هارمونیک به دلیل ارتباط صحیح با سری اعداد فیبوناچی، به عنوان الگوهای هارمونیک شناخته می‌شوند. الگوهای هارمونیک شناسایی شده، با سطوح حیاتی فیبوناچی همخوانی دارند. همانطور که شاید بدانید، اعداد فیبوناچی در جهان طبیعی پیرامون ما دیده می‌شوند و نسبت‌های هارمونیک نیز در بازارهای مالی وجود دارند. تجارت هارمونیک در بازار ارز شامل شناسایی و تحلیل چندین الگوی چارت است. در بیشتر موارد، این الگوها شامل چهار حرکت قیمتی هستند، که همگی با سطوح خاصی از فیبوناچی هماهنگی دارند. بنابراین، یک الگوی چارت هارمونیک همیشه باید با استفاده از ابزارهای فیبوناچی ریتریسمنت و اکستنشن تحلیل شود. برای کسانی که علاقه‌مندتر هستند، نیز چندین شاخص و نرم‌افزار هارمونیک وجود دارد که به طور خودکار الگوهای مختلف تجارت هارمونیک را شناسایی می‌کنند. پرکاربردترین الگوهای هارمونیک شامل الگوی گارتلی، الگوی بات، الگوی پروانه، الگوی سایفر و الگوی خرچنگ می‌شوند.  

الگوی گارتلی هارمونیک

الگوی گارتلی توسط اچ.ام. گارتلی در کتابش با عنوان "سود در بازار سهام" معرفی شد. الگوی گارتلی گاهی به عنوان گارتلی 222 نیز اشاره می‌شود، زیرا عدد 222 صفحه‌ای است که الگوی گارتلی در آن از پرده برمی‌خیزد. بنابراین، الگوی گارتلی قدیمی‌ترین الگوی هارمونیک شناخته شده است و سایر الگوهای هارمونیک نیز اصلاحاتی از الگوی گارتلی هستند. حالا بیایید به قسمت‌های تشکیل دهنده الگوی گارتلی نگاهی بیندازیم: XA: این حرکت می‌تواند هر حرکتی در نمودار باشد و نیاز به شرایط خاصی برای جزء شدن در الگوی هارمونیک ندارد. AB: این حرکت معکوس حرکت XA است و باید حدود 61.8٪ حرکت XA باشد. BC: این حرکت قیمتی معکوس حرکت AB است و باید 38.2٪ یا 88.6٪ حرکت AB باشد. CD: آخرین حرکت قیمتی، معکوس حرکت BC است و باید 127.2٪ (توسعه) حرکت BC باشد، اگر BC 38.2٪ حرکت AB باشد. اگر BC 88.6٪ حرکت AB باشد، آنگاه CD باید 161.8٪ (توسعه) حرکت BC باشد. AD: حرکت کلی قیمتی بین A و D باید 78.6٪ حرکت XA باشد. تصویر زیر یک الگوی گارتلی صعودی و نزولی را نشان می‌دهد:  
الگوهای هارمونیک

الگوهای هارمونیک

  خطوط سیاه در تصویر بالا چهار حرکت قیمت الگوهای نمودار را نشان می‌دهند. خطوط آبی و ارزش درصدی نشان می‌دهند که در هر یک از این سطوح بازگشت رخ می‌دهد. پیکان‌های سبز حرکت قیمتی بالقوه الگو را نشان می‌دهند.  

الگوی هارمونیک بت

الگوی نمودار هارمونیک بت (Bat) یک تغییر داده شده از الگوی گارتلی است که توسط اسکات کارنی کشف شد. خطوط آن کمی تقارن بیشتری دارند و نسبت مهمترین آن الگو، بازگشت فیبوناچی 88.6٪ است. XA: این می‌تواند هر حرکتی در نمودار باشد و درخواست خاصی برای این حرکت برای بودن در الگوی هارمونیک ندارد. AB: این حرکت عکس حرکت XA است و باید حدودًا 38.2٪ یا 50.0٪ از حرکت XA باشد. BC: این حرکت برعکس حرکت AB است و باید حدودًا 38.2٪ یا 88.6٪ از حرکت AB باشد. CD: آخرین حرکت قیمتی برعکس حرکت BC است و اگر BC حدودًا 38.2٪ از AB باشد، باید 161.8٪ (افزایش) از حرکت BC باشد. اگر BC حدودًا 88.6٪ از AB باشد، آنگاه CD باید 261.8٪ (افزایش) از حرکت BC باشد. AD: حرکت کلی قیمتی بین A و D باید 88.6٪ از XA باشد. این است که الگوهای نمودار هارمونیک بت مثبت و منفی چگونه ظاهر می‌شوند.  
الگوی هارمونیک بت

الگوی هارمونیک بت

  همانطور که مشاهده می‌کنید، الگوی هارمونیک بت به الگوی گارتلی شبیه است، با این تفاوت که سطوح بازگشت متفاوت است. هر دوی آنها به عنوان الگوهای داخلی در نظر گرفته می‌شوند زیرا پایانی D در حالت اولیه XA قرار دارد.  

الگوی هارمونیک پروانه (Butterfly)

این یک تغییر دیگر از الگوی هارمونیک گارتلی است که از همان چهار حرکت قیمتی تشکیل شده است. هرچند که سطوح بازگشت متفاوت هستند و این الگو را الگوی گسترشی در نظر می‌گیرند زیرا پایانی D بیرون از حرکت اولیه XA تمتع می‌کند. XA: این می‌تواند هر حرکتی در نمودار باشد و درخواست خاصی برای این حرکت برای بودن در الگوی هارمونیک ندارد. AB: این حرکت عکس حرکت XA است و باید حدودًا 78.6٪ از حرکت XA باشد. BC: این حرکت برعکس حرکت AB است و باید حدودًا 38.2٪ یا 88.6٪ از حرکت AB باشد. CD: آخرین حرکت قیمتی برعکس حرکت BC است و اگر BC حدودًا 38.2٪ از AB باشد، باید 161.80٪ (افزایش) از حرکت BC باشد. اگر BC حدودًا 88.6٪ از AB باشد، آنگاه CD باید 261.80٪ (افزایش) از حرکت BC باشد. AD: حرکت کلی قیمتی بین A و D باید 127٪ یا 161.80٪ از XA باشد. این است که الگوهای نمودار هارمونیک پروانه مثبت و منفی چگونه ظاهر می‌شوند.  
الگوی هارمونیک پروانه

الگوی هارمونیک پروانه

  توجه کنید که الگوی نمودار هارمونیک پروانه نشان می‌دهد که حرکت AD باید فراتر از حرکت اولیه (XA) برود. به این ترتیب، الگوی هارمونیک پروانه یک تشکیل خارجی در نظر گرفته می‌شود.  

الگوی هارمونیک خرچنگ (Crab)

الگوی هارمونیک خرچنگ شباهت‌هایی با الگوی نمودار پروانه دارد. الگوی خرچنگ در واقع مانند یک پروانه گسترده به طرف‌ها است. خرچنگ نیز نشان می‌دهد که آخرین حرکت قیمتی فراتر از حرکت اولیه می‌رود و باید از توسعه فیبوناچی استفاده شود. سطوح فیبوناچی برای شناسایی الگو به شرح زیر است: XA: این می‌تواند هر حرکتی در نمودار باشد و درخواست خاصی برای این حرکت برای بودن در الگوی هارمونیک ندارد. AB: این حرکت عکس حرکت XA است و باید حدودًا 38.2٪ یا 61.8٪ از حرکت XA باشد. BC: این حرکت برعکس حرکت AB است و باید حدودًا 38.2٪ یا 88.6٪ از حرکت AB باشد. CD: آخرین حرکت قیمتی برعکس حرکت BC است و اگر BC حدودًا 38.2٪ از AB باشد، باید 224٪ (افزایش) از حرکت BC باشد. اگر BC حدودًا 88.6٪ از AB باشد، آنگاه CD باید 361.80٪ (افزایش) از حرکت BC باشد. AD: حرکت کلی قیمتی بین A و D باید 161.80٪ از XA باشد. این است که الگوی نمودار هارمونیک خرچنگ چگونه ظاهر می‌شود.  
الگوی هارمونیک خرچنگ

الگوی هارمونیک خرچنگ

 

الگوی هارمونیک سایفر

الگوی نمودار سایفر مشابه با الگوهای دیگری است که قبلاً بحث کرده‌ایم، با این تفاوت که حرکت BC در الگوی نمودار سایفر فراتر از حرکت XA می‌رود. این به معنای استفاده از سطح گسترش در AB برای اندازه‌گیری خروجی BC است. در زیر لیست سطوح بازگشت الگوی سایفر را خواهید یافت: XA: این می‌تواند هر حرکتی در نمودار باشد و نیازمندی خاصی برای وجود این حرکت در الگوی هارمونیک وجود ندارد. AB: این حرکت عکس حرکت XA است و باید تقریباً 38.2٪ یا 61.8٪ از حرکت XA باشد. BC: این حرکت برعکس حرکت AB است و باید در محدودهٔ 113.0٪ تا 141.4٪ از حرکت AB قرار بگیرد. CD: آخرین حرکت قیمتی عکس حرکت BC است و باید تقریباً 78.6٪ از حرکت کلی XC باشد. در زیر ساختار تشکیل سایفر مثبت و منفی را مشاهده خواهید کرد.  
الگوی هارمونیک سایفر

الگوی هارمونیک سایفر

  بار دیگر، نکته مهم در این الگو این است که حرکت BC فراتر از XA می‌رود و یک گسترش از AB است. بنابراین، ما CD را با بازگشت XC و نه BC اندازه‌گیری می‌کنیم. این به این دلیل است که حرکت کلی XC است که بزرگتر از قسمتی برجسته BC است. حالا بیایید چند نمونهٔ مثالی از مدل‌های ترید هارمونیک را روی یک نمودار شناسایی کنیم.  

تجزیه و تحلیل الگوهای هارمونیک

تصویر زیر نمونه‌ای از یک الگوی هارمونیک واقعی در یک نمودار شمعی را نشان می‌دهد:  
الگوی هارمونیک واقعی در یک نمودار شمعی

الگوی هارمونیک واقعی در یک نمودار شمعی

  این نمودار H4 جفت ارز USD/CAD برای ماه می 2015 است. الگویی که در حال مشاهده آن هستیم، یک الگوی پروانه است. ما با یک حرکت صعودی XA شروع می‌کنیم. سپس حرکت مخالف AB درصدی 78.6٪ از حرکت XA را به خود اختصاص می‌دهد. حرکت BC بعدی برعکس از AB است و 88.6٪ از AB را اشغال می‌کند. CD نیز به 161.8٪ از BC و همچنین 127٪ از XA می‌رسد. این سطوح بازگشت تأیید می‌کنند که یک الگوی نمودار پروانه خریداری وجود دارد. همانطور که مشاهده می‌کنید، قیمت USD/CAD پس از تأیید الگو به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. حالا بیایید به یک نمونهٔ دیگر نگاهی بیندازیم:  
الگوی هارمونیک سایفر خریداری

الگوی هارمونیک سایفر خریداری

  این نمودار H4 جفت ارز EUR/USD برای نوامبر و دسامبر 2012 است که الگوی هارمونیک سایفر خریداری را نشان می‌دهد. ما با حرکت AB شروع می‌کنیم که تقریباً 38.2٪ از حرکت XA را اشغال می‌کند. سپس حرکت BC می‌آید که به طور تقریبی به 141.4 گسترش حرکت AB می‌رسد. آخرین حرکتی که شناسایی می‌کنیم، حرکت CD است که تقریباً 78.6٪ از حرکت XC بزرگ را تشکیل می‌دهد. به این ترتیب ما الگوی هارمونیک سایفر خریداری را شناسایی می‌کنیم. همانطور که مشاهده می‌کنید، پس از ایجاد نقطه D، قیمت EUR/USD شروع به افزایش قابل توجهی می‌کند.  

استراتژی ترید به کمک الگوهای هارمونیک

در هنگام ترید با هارمونیک، شناسایی نقطه ورود در نقطه D مهم است، اما به‌طور مساوی، داشتن یک استراتژی خروج صحیح نیز اهمیت دارد. بیایید به بررسی این بپردازیم که چگونه می‌توانیم با استفاده از الگوهای هارمونیک ترید کنیم و قوانین ساده‌ای را در مدیریت ریسک به‌کار ببریم. سفارش توقف ضرر در هنگام ترید با الگوهای هارمونیک بعد از شناسایی یک الگوی هارمونیک، روش‌های مختلفی برای مدیریت یک ترید وجود دارد. یک روش ساده اما موثر برای پیاده‌سازی، انتظار تأیید قیمت در نقطه D است و قرار دادن سفارش توقف ضرر (استاپ لاس) فقط فراتر از آن نقطه بازوی سرعتی است. به تصویر زیر نگاهی بیندازید:  
الگوی مثبت پروانه

الگوی مثبت پروانه

  این همان نمونه اول با الگوی مثبت پروانه است. در این بار، محلی که ممکن است سفارش توقف ضرر (استاپ لاس) در زمان ترید الگو قرار گیرد، مشخص شده است. توجه کنید که سفارش توقف ضرر نسبتاً فشرده است در مقایسه با افزایش قیمت بعدی. این برای نسبت بازده به ریسک بسیار جذاب است و به همین دلیل، الگوهای هارمونیک الگوهای بسیار خوبی برای ترید هستند. تقریباً هیچ قضاوتی باقی نمی‌ماند زیرا رابطه‌های فیبوناچی در الگوهای هارمونیک دقیقاً مکان ممکن برگشت قیمت را به ما می‌دهد. اگر قیمت به دور از آن نقطه بروید، الگو ناموفق است و ما به سادگی وارد بازار نمی‌شویم.  

نواحی تارگت ترید با الگوهای هارمونیک

از آنجا که ما قبلاً می‌دانیم کی وارد بازار شویم و کجا سفارش توقف ضرر خود را قرار دهیم، زمان آن رسیده است که درباره مدت زمانی که باید در ترید باقی بمانیم، بحث کنیم. در حال حاضر نواحی مقصد یک الگوی نمودار هارمونیک را به شما معرفی خواهم کرد. همانطور که احتمالاً حدس زده‌اید، مقاصد یک الگوی هارمونیک باید با سطوح الگو خود مرتبط باشند. حالا بیایید این سطوح مقصد را به مثال مثبت پروانه خریداری اضافه کنیم:  
نمونه مثبت پروانه خریداری

نمونه مثبت پروانه خریداری

  دوباره، این همان نمونه مثبت پروانه خریداری بر روی USD/CAD است. در این بار، علاوه بر سطح توقف ضرر، چهار نقطهٔ هدف ممکن را در جلوی حرکت قیمت اضافه کرده‌ایم. نقطهٔ هدف اول با نقطه B در نمودار مرتبط است. این سطح نشان دهندهٔ کاهش قیمت در طول کاهش AB است. نقطهٔ هدف دوم C را در نمودار مشخص می‌کند و قیمتی را که در اثر افزایش BC بالا می‌رود. نقطهٔ هدف سوم، بالایی است که به عنوان نتیجهٔ افزایش XA ظاهر می‌شود. همانطور که مشاهده می‌کنید، این سه نقطه هدفی هستند که با سطوح الگوی پروانه مرتبط هستند. با این حال، ما همچنین یک نقطهٔ هدف چهارم داریم که قیمت در آن مورد نزدیک شدن قرار می‌گیرد در صورتی که به نقاط هدف قبلی برسیم. نقطهٔ هدف چهارم با سطح گسترش 161.8٪ حرکت قیمت CD مشخص می‌شود. توجه کنید که در این مثال، افزایش قیمت به عبور از نقطهٔ هدف چهارم ادامه می‌یابد. بنابراین، یک استاپ تریلینگ (trailing stop) نیز می‌تواند برای باقی ماندن در موقعیت خرید بلندمدت استفاده شود تا زمانی که قیمت نشانه‌های ضعف را نشان دهد. به خاطر داشته باشید که یک روش استاندارد وحیدی برای مدیریت اهداف سود شما در هنگام ترید الگوهای هارمونیک وجود ندارد، اما مهم است که پیوستگی را در هر منهدم خروجی که استفاده می‌کنید حفظ کنید. بعضی از تریدرها دوست دارند از ابزارهای ترید اضافی برای تأیید سیگنال‌های هارمونیک استفاده کنند. برخی از شاخص‌های معاملاتی محبوب برای دریافت سیگنال‌های خروج در هنگام ترید هارمونیک شامل میانگین‌های متحرک (Moving Averages)، MACD یا Stochastics است. به علاوه، همیشه باید به سطوح پشتیبانی و مقاومت زمان بالاتر در کنار الگوهای هارمونیک توجه کنید. همچنین، می‌توان از سطوح گسترش فیبوناچی بالاتر برای تعیین اهداف قیمتی بیشتر در هنگام ترید الگوهای نمودار هارمونیک استفاده کرد.  

توقف ضرر در الگوهای هارمونیک

یک نکته مهم در هنگام ترید الگوهای هارمونیک استفاده از استاپ تریلینگ (trailing stop) است تا از حرکات قیمت بزرگ بهره‌برده و سرمایه خود را در شروع حرکت قیمت به سمت هدف مورد نظر محافظت کنید. ایده‌ی خوبی است که براساس عملکرد قیمت، سفارش توقف ضرر خود را تغییر دهید تا سودها را قفل کنید. در تصویر زیر، یک نمونه از چگونگی تنظیم سفارش توقف ضرر بر اساس حرکت قیمت نشان داده شده است:  
توقف ضرر در الگوهای هارمونیک

توقف ضرر در الگوهای هارمونیک

  ما از یک نمودار USD/CAD با الگوی مثبت پروانه استفاده می‌کنیم. هر بار که قیمت یک هدف را تکمیل می‌کند، سفارش توقف ضرر را به گونه‌ای تنظیم می‌کنیم که در زیر پایین‌ترین قاعده قرار بگیرد در زمان شکست هدف. در تصویر بالا، می‌بینیم که این برای ما تضمین می‌کند که حتی پس از تکمیل چهارمین هدف، در بازار باقی می‌مانیم.   خلاصه الگوهای نمودار هارمونیک یک شکل پیشرفته از تحلیل الگوی نمودار بر اساس اعداد فیبوناچی هستند. الگوهای هارمونیک اصلی شامل چهار حرکت قیمتی متضاد است. این چهار پا به ترتیب با نام‌های XA، AB، BC و CD شناخته می‌شوند. تفاوت بین الگوهای هارمونیک در سطوح فیبوناچی است که آنها را برمی‌گردانند یا گسترش می‌دهند. قدیمی ترین الگوی هارمونیک شناخته شده الگوی گارتلی است. سایر الگوهای نمودار هارمونیک تغییرات فیبوناچی الگوی گارتلی هستند. اینها عبارتند از: الگوی خفاش الگوی پروانه الگوی خرچنگ الگوی سایفر همیشه باید قوانین مناسب مدیریت ریسک را در هنگام ترید الگوهای هارمونیک، یا هر استراتژی دیگری، پیاده‌سازی کنیم. سفارش توقف ضرر باید دقیقاً پس از قیمت تأیید الگو را وقتی که حرکت را برعکس می‌کند، قرار داده شود. هنگامی که با الگوهای هارمونیک ترید می‌کنید، چهار هدف قابل استفاده وجود دارد - سطوح نوسان A، B و C و گسترش فیبوناچی 161.8٪ حرکت قیمت CD.     منبع: فارکس ترینینگ گروپ
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها